Halıya Bulaşan Mum Lekesi Nasıl Çıkarılır?
Halınıza mum akıttı ve halınızda leke oluşturduysa bu yazımızı okuyarak, lekeye son verebilirsiniz. Halıya bulaşan mum lekesi nasıl çıkarılır? Mum lekesi nasıl giderilir?
Halıya bulaşan mum lekesi

Halıya Bulaşan Mum Lekesi

Son zamanlarda Türkiye genelinde epey sık yaşanmaya başlanan elektrik kesintileri nedeniyle herkesin evinde mutlaka birden fazla bulunması gereken gereçlerden bir tanesidir mumlar. Tabi ki sadece elektrik kesintisi değil, yaş günleri, özel yemekler, yıldönümleri vs. derken romantik ve güzel bir ambiyans yaratmak adına da hemen ilk akla gelen gereç yine mumlardır. Çeşit çeşit, renk renk ve boy boy olan mumlar, hemen hemen hepimizin ilgisini çeker. Biraz müzik, özenle hazırlanmış bir sofra, arka fonda hafif bir müzik derken her şey çok harika ancak herhangi bir sarsıntı yüzünden ya da yemekten sonra her şeyi toparlarken kazara yere düşmesi halinde halıda, zeminde oluşacak o bembeyaz ve kaskatı lekelere ne demeli? Evet, zeminde oluşanları kazıyarak çıkarmak bir bakıma kolay ve etkili bir yol olabilir ancak halıya bulaşan mum lekesine kazıma tekniği, ya da silmek gibi yöntemler etki etmiyor ne yazık ki. Peki, böyle mi kalacak? Hadi küçük bir damlayı belki görmezden gelebiliriz ancak küçük küçük her yere damlamış ve göze batan yerleri de o şekilde bırakmak istemeyiz. Ancak halıya bulaşan mum lekesini temizlemek adına da yine etkili ve sandığınızdan kolay uygulanabilecek bir yöntem var. Üstelik saatler harcamak ya da yorucu bir şekilde uğraşmak zorunda kalmayacağınız bir teknik. Bugün bunu sizlerle paylaşacağız.

Halıya Bulaşan Mum Lekesini Kolayca Çıkarma Tekniği

Bu yöntem için size lazım olacak şeyler; bir adet ütü ve bir de kağıt havludur. Ancak kağıt havlu ile ütü beraber kullanılacağından dolayı, kağıt havlunun renginin kesinlikle beyaz olması gerekmektedir. Yoksa ısının etkisiyle deseni yahut renkleri halınızın üzerine çıkabilir. Ki mumu çıkaracağım derken bir de bununla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Halıya bulaşan mum lekesini ise şu şekilde çıkarıyoruz. Öncelikle bir fırçayla ya da herhangi bir gereçle halıda topaklanan o sert tabakayı hafifçe kazıyoruz. Ama çok fazla bastırıp da boş yere halınıza zarar vermeyin. Çıkanlar çıksın kalan leke için de ütünüzü fişe takıp ısınmasını sağlayana dek bekleyin. Ancak ütünüzün en düşük ısıda olması gerekiyor. Düşük ısıda ütünüzü kızdırdıktan sonra lekenin bulunduğu yere önce kağıt havluyu koyup üzerine de ütünüzü koyup, ütüyü kağıt havlunun üzerinde yavaşça gezdiriyoruz. Isının etkisiyle kalan leke de eriyip kağıt havlu tarafından emilecektir. Etkili bir yöntem olduğundan dolayı verim alacağınızı deneyerek görebilirsiniz.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!