Bebeğin çenesi neden titrer?
Bu, birçok ebeveyni endişelendiren sorulardan biridir. Bebeklerde çene, alt dudak ve ellerde birkaç saniyelik titremeler 3 aya kadar fizyolojik olarak kabul edilir.

Doğumun ilk haftalarında bebeğin vücudu henüz tam olarak oluşmamıştır ve bu süreç devam eder. Titreme nedeni, bebeğin hareketlerini kontrol eden sinir merkezlerinin olgunlaşmamış olmasıdır. Herhangi bir tahriş edici - kıyafet değişikliği, terleme, karında şişkinlik ve ağrı, açlık, hatta normal dokunuş, parlak ışık, yüksek sesler, sıcaklık değişiklikleri (örneğin, sıcak bir odadan çıkarken vb.) titremeye neden olabilir. Bundan korkmaya gerek yok. Tremor, tamamen sağlıklı çocukların çoğunda görülür ve daha sonra iz bırakmadan geçer.

Fizyolojik titreme genellikle 3 ayda yavaş yavaş kaybolur. Prematüre bebeklerde titreme daha sonra kaybolabilir. Bu da normal kabul edilir.

Ebeveynler, çocuğun olgunlaşmamış sinir sistemini güçlü tahriş edicilerin etkilerinden mümkün olduğunca korumalı, çocuk için sakin ve rahat bir ortam yaratmalıdır. Masaj, yatıştırıcı bitki (nane, melisa, papatya, hindiba kökü) içeren banyolar çocukları çok iyi yatıştırır.

Bu nedenle birkaç saniye, 3 aya kadar süren titreme fizyolojik olarak kabul edilir ve herhangi bir özel muayene ve tedavi gerektirmez. Bununla birlikte, bazı durumlarda titreme patolojik olarak kabul edilebilir ve bu durumlarda ebeveynler bir doktora danışmalıdır:

- Çocuğun baş kasları çene ve ellerle birlikte yakalanır

- Çocuk tamamen sakin olduğunda ve tahriş olmadığında titreme oluşur.

- Titreme sırasında cilt morarır ve terler

- titreme çok güçlü

- titreme 30 saniyeden fazla sürer

- Çocukta 3 ay sonra titreme kaldı.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!