Bahar Yorgunluğu Belirtileri ve Çözümleri
İlkbaharın gelmesi ile mevsim değişikliğinden dolayı bahar yorgunluğunu hemen hemen herkes yaşamakta. Bahar yorgunluğunun belirtileri nelerdir?

Bahar Yorgunluğu Belirtileri ve Çözümleri

Yaşadığınız rahatsızlıkları bahar yorgunluğumu yoksa sağlık sorunumu olduğunu nasıl anlayacağız ve bu bahar yorgunluğundan daha az etki almış şekilde nasıl kurtulacağız?  Nelere dikkat etmek gerekir?

Öncelikle bahar yorgunluğu bahar aylarının girmesi ile kış ayından çıkmış bedenlerimizin ve psikolojimizin verdiği bir tepkidir. Bu tepkiler iştahsızlık veya aşırı yeme ihtiyacı ile ortaya çıkabilir. Yorgunluk, bitkinlik, uyku hali, uyanamama, ne kadar uyku ihtiyacı giderilse de uykusuzluk halinin hakim olması, vücutta özellikle el ve ayaklarda hafif şişkinlik, isteksizlik, dışarı dahi çıkmak istememe, sinirlilik, agresiflik bunlar kısman belirtileridir. Cilt reaksiyonu olarak ta ciltte kuruluk, renk değişimi gibi değişiklikler olabilir. Eğer bu belirtileri taşıyor ve ruhen kendinizi yorgun, mutsuz hissediyorsanız bahar yorgunluğunu sizeler de yaşıyorsunuz demektir.

Mevsim geçişleri arasında bu belirtileri kısa bir süre yaşamayı uzmanlar normal görmekte ve vücudun bir reaksiyonu olarak açıklamaktadırlar. Oysa bu tepkilerinde bir zamanı olmalı. Eğer bu belirtilerden birkaç tanesini yaşıyor ve süreç iki haftayı aşıyorsa mutlaka bir hekime başvurmasınız. Aksi halde yaşadığınız sorun bahar yorgunluğu olmaktan ziyade sağlık sorunu olabilir. İki haftayı aşkın belirtilerin devam etmesi halinde hekimlerimiz mutlaka bazı tetkiklerin yapılmasını uygun görmekteler.

Bahar yorgunluğundan kurtulmanın yöntemleri olarak da; bol sıvı tüketerek vücudun daha az zarar ile bu geçişi yapmasına uyum sağlamak, açık havada yürümek buna vakit yoksa mutlaka yarım saatte olsa egzersizler yapmak, mevsim meyve ve sebzelerini bolca tüketmek, takviye olarak bol c, a ve e vitamini vücut direncinizi artıracaktır. Keza bu gibi mevsim geçiş süreçlerinde üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı önlem almak uygun olacaktır.

Vücut ısısına dikkat ederek uygun kıyafetleri giymek, sıkıcı havalarda olabildiğince psikolojiniz açısından oyalanacak işler ile uğraşmak mümkün değilse işinize odaklanmak, kendinize yeterince vakit ayırıp özellikle bu aylarda kendiniz ile ilgilenirseniz bu geçişleri kolaylıkla atlatıp olabilecek olumsuz etiklerinde en az şekilde zarar görmüş olursunuz. Son olarak mevsim geçişlerinde vücudunuzun ve psikolojinizin tepki vermesinin normal olduğunu unutmamak gerekiyor, bu reaksiyonların geçici olduğunu ve herkesin yaşadığını unutmamakta fayda var. Bunlara önerilere de dikkat etmek sizi ruhen rahatlatıp ruhen de az zarar almanızı mutsuzluk, asabiyet, öfke gibi etkilerini azaltmış olacaktır

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!