Hapishanede yazılan eserler! İçerde yazılan kitaplar!
Kitap okumak bir nevi yazarın hayal dünyası ve düşüncelerini okumaktır. Bazı yazarlar hapishanede yazmaya başladı yada hapishanede yeni kitaplar yazmaya başladı.

Miguel de Cervantes-Don Kişot

Devlet fonlarını zimmetine geçirmekten hapse atılan Cervantes, insanlığın en büyük romanlarından biri olan Don Kişot'u dört duvar arasında yazmaya başladı. Hapishane hayatı o kadar uzun değildi. Ve burada yazar, Don Kişot gibi efsanevi bir romanı bitirmeyi başardı.

Adolf Hitler - "Mücadelem"

Hitler'in arkadaşı Rudolf Hess tarafından Landsberg Hapishanesinde yazılmıştır. Kitap iki cilt halindedir. Hayatının ve siyasi görüşlerinin değişmesinde rol oynayan etkiler, Yahudiler hakkındaki ilk düşünceleri ve savaşa dair anıları bu kitabın ana temalarıdır. 

Marquis de Sad - "Sodom'un 120 Günü"

1785'te Bastille'de hapsedilirken, Marquis de Sade bu romanı yazmaya başladı. Ne eksik, ne fazla, romanı tam 37 günde bitirdi. Roman 12 metrelik tuvalet kağıdına yazılmıştır.

O. Henry - "Hikayeler"

O Henry, gerçek adı William Sidney Porter, bir Teksas bankasında kasiyer olarak çalıştı. Dolandırıcılıktan polisten saklanmasına rağmen bir gün tutuklandı ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dünya edebiyatının usta hikayecisinin doğduğu yer hapishanedir: William Sidney Porter O Henry'ye dönüşür. Ayrıca ilk hikayesini burada yazıyor: "Dika Svistu'nun doğum günü hediyesi".

Vladimir Lenin - "Rusya'da Kapitalizmin Gelişimi"

Lenin bu monografiye 1896'da hapisteyken başladı. Büyük lider kitabı 3 yılda bitirdi.

Harry Gray - "Korsanlar"

Amerikalı yazar Harry Gray'in bu çalışmasına dayanarak, ünlü film "Bir Zamanlar Amerika'da" yapıldı. Bu otobiyografik romanı tek hücreli bir hapishanede yazan Harry Gray, gerçek korsanlar hakkında yazdığını itiraf etti.

Georgi David Roberts - "Shantaram"

Avustralyalı bir yazarın bu otobiyografik romanı, Hindistan'daki hayatı hakkında. Kitabın bir kısmı, yazarın bulunduğu Hint hapishanesinin ayrıntılı bir açıklamasıdır. Roberts bu eseri yazmaya hapishanede başladı. Bu kitap yayınlandığı günden bu yana bir milyon kopya sattı.

Jean Genet - "Çiçeklerin Annesi Meryem"

1910 yılında bir yetimhaneye yerleştirilen Bebek Jan, yedi yaşında kuyumcu bir aile tarafından evlat edinildi. 10 yaşında hırsızlığa başlayan Jan, 1926 yılında tutuklandı. 3 ay süren ilk tutukluluğunu yaşadığında 15 yaşındaydı. Bu ünlü romanı hapishanedeyken yazdı. Ve bu romanla edebiyat evinin kapısından içeri girdi.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!