okunma
Yeni araba alırken, boya kontrol ölçüm cihazlarıyla aracınızın boyasının mikron değerini ölçtürün. Sıfır araç olsa dahi bunu yaptırmanızda fayda olacaktır. Sıfır araba alırken sakın boya koruma yaptırmayın, aracın boyası zaten fabrikadan koruyuculu olarak çıkmaktadır, boya koruması yapıldığında polisaj makinası boyanızı inceltecektir wax atılsa dahi dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.
Yeni alınan araçların lastikleri genelde basınç değeri 50'dir. Her hangi bir istasyonda aracınızın lastik basınç değerini olması gereken basınca getirin. Her lastiğin basınç değeri lastiğin ebatlarına göre değişmektedir.
Şase numarasını kontrol edin, size yanlış aracı verebilirler.
Aracın radyo, cd çalar vs özellikleArini tuş takımlarını her ihtimale karşı kontrol ediniz.
Sıfır araç alanlarda rastlanan bir durum ise, hasarlı veya pert kaydı görmüş sıfır araçları, size araç fabrikadan ilk çıktığı gibi sunarlar. Bu konuda aracınızı iyi araştırın. Çünkü araçlar sevkiyat esnasında indirilip bindirilirken kazaya maruz kalabiliyor.
Araçlarda genelde ilk yardım çantası arabayla birlikte verilir. Aracınızda ilk yardım çantası yoksa aldığınız yerden isteyin veya en kısa sürede temin edin. Yangın söndürme tüpleri aldığınız araçlarda bulunmaz, onu almakta size düşüyor.
Otomobilinizi almadan önce test sürüşleri yapınız.
İkinci El Araba Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
İkinci el araçlarda ise kesinlikle yanınızda araçlardan iyi anlayan birisi olsun. Alacağınız aracın her yerini iyice inceleyin, eksikler, kusurlar var ise hiç çekinmeden bilgi isteyiniz.
Aracı kontrole sokunuz. Çok uygun fiyata aracın bütün aksanlarıyla ilgili sorunları bilgisayar ortamında görebilmek mümkündür. Şase numarasına ruhsatta geçen bilgiler ile örtüşüyor mu bakınız. Aracın far, ayna, farlar vs. gibi sürekli kullanımda elinizin altında olacak araç aksesuarlarını kontrol ediniz.
Koltuklar, döşemeler, ve tavanda yırtıklar, çıkmayacak şekilde yerleşmiş göze batan lekeler var mı kontrol edin. Sigara içilen araçların genellikle tavanlarında sararmalar olur göz ardı etmeyin.
Motor performansını test ettirin. Ayrıca, motor kısmına dikkat edin, daha önce işlem görmüş olabilir. Eğer motor daha önce kazayla yada büyük bir arızaya sebebiyet vermiş olabilir. Podyelerde işlem yapılmış olabilir. Podyeler araçların önemli kısımlarındandır. Araç ağır bir kaza geçirmiş motor zarar görmüş olabilir. Bunu podyelerden de tespit edebilirsiniz. Kaynak işlemleri, ek parça gibi işlemler var mı bakın.
Kapıları kontrol edin; kapılarda, kapatırken zorlanma, tam oturmama, araca dışardan bakıldığında kapının kenarlardan açıklık vermesi gibi sorunlar yaratabilir. Kaput ve bağajı kontrol edin her detayını inceleyin. Aracı alıp pişman olmak yerine bolca her bölümüne bakın.
Araç alırken ekspertizde zaten yapılan boyalar, değişenler ve işlem gören kısımlar tespit edilir. Siz yinede gerekli incelemelerinizi yapın.
Aracın cezası var mı buna dikkat edin. Zaten alırken karşınıza çıkacaktır.
Şunlarıda kontrol edin:
Direksiyonda problem var mı? (Test sürüşü yaparken kontrol edin)
Trafik sigortası ve ruhsatını kontrol edin.
Araca ait garanti kapsamına bakın, faturayı kontrol edin.
Paspaslar aracın orjinal paspası mı?
Araç lastiklerinde sorun var mı?
Sıfır araç alırken nelere dikkat edilmeli, 2. el araba alırken dikkat edilmesi gereken noktalar.
Yorumlar
0 comment