Araştırma: Erkekler neden başka kadınlara bakıyor?
Bir erkeğin yanında bir bayan olmasına rağmen, başka kadınlara neden bakar? İlk gördüğümüzde kadınlar neden çekici gelmektedir. Eşi veya kız arkadaşının yanında, erkekler neden başka bir kadına bakmaktadır, öğrenelim.

İskoçya'daki Stirling Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, erkeklerin güzel kadınlara bakma eğilimi evrimden kaynaklanıyor.

Daily Telegraph tarafından yayınlanan bir araştırma, erkeklerin daha önce tanıdıklarından ve ilk kez gördükleri kadınları daha çekici olduğunu buldu. Ayrıca büyük büyükbabalarımızın mümkün olduğunca çok kadınla nesil artırma arzusundan etkilenebileceği de vurgulanmaktadır. Kadınlar, çocuk yetiştirme ve güvenilir bir koca bulma nedeniyle tanıdıkları erkekleri tercih ettikleri söyleniyor.

Çalışmada kadın ve erkek gönüllülere farklı yüzler gösterildi ve ne kadar çekici oldukları soruldu. Daha sonra görüntülenen resimlere yeni resimler eklendi ve daha fazla değerlendirme yapılması istendi. Erkek gönüllüler, sonradan eklenen kadın yüzlerini ilkilerden daha çekici gördü.

Çalışma ayrıca gönüllülere yüzlerinin eşlerinin yüzlerine nasıl göründüğünü sordu. Erkekler, eşlerinin yüzleriniz az çekici buldukları tespit edildi.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!