Ekrem İmamoğlu’na saldırı, yaralılar var!
Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da miting aracından konuşma yaparken bir gurup tarafından taşlı saldırıya uğradı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarını Erzurum’da sürdürmek üzere şehre gitmişti. Ancak konuşma yapmak üzere çıktığı miting alanında beklenmedik bir olay yaşandı. Miting alanındaki bir grup, seçim otobüsüne taşlı saldırıda bulundu. Bu saldırı sonucunda ortaya çıkan gerginlik sebebiyle miting yarıda kesilmek zorunda kalındı.

TAŞLI SALDIRI DÜZENLENDİ

Bu taşlı saldırı sonucunda, saldırıya hedef olan vatandaşlardan bazıları yaralandı. Panik ve kaos ortamı oluştu ve mitingin devam etmesi mümkün olmadı. Güvenlik görevlileri hızla müdahale etti ve saldırganları etkisiz hale getirerek vatandaşların güvenliğini sağladı. Yaralılar ise derhal sağlık ekipleri tarafından tedavi edilmek üzere hastanelere götürüldü.

“OLAYLARI SEYREDEN POLİSLER…”

*Olayları seyreden polisler biz de sizleri seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz.

*Polisler burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz. Erzurum valisi, Belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz.

İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ, POLİS MÜDAHALEYE GEÇTİ

İmamoğlu’nun uyarmasının ardından polis saldıran gruba müdahaleye başladı. İmamoğlu da otobüsün içerisinden konuşmasına devam etti.

Polise ve valiye tepkisini sürdüren İmamoğlu, “Polis, emniyet müdürü, vali, vatandaşın güvenliğini sağlayana kadar burada duracağız ve bir yere gitmeyeceğiz. Sizler burada elinde Türk bayrağı olanlara, kadınlara taş attırıyorsunuz. Sözüm ona milliyetçilik üzerinden insanlara taş attırıyorsunuz. Hepiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

SALDIRILAR DEVAM ETTİ

Erzurum’da yarım kalan mitingden dağılan vatandaşlar da sözlü ve taşlı saldırılara uğradı. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” Mustafa Kemal’i askerleriyiz” sloganları ile karşılık verdi.

İMAMOĞLU’NDAN SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA

Saldırı sonrası açıklamada bulunan İmamoğlu, şunları söyledi;

*Başta bize izin vermediler daha sonra ise bir selamlama konuşması yapılabileceği söylendi. Tedbirlerle ilgili valilikte de görüşüldü ve 5 bin polisle tedbir alındığı söylendi.

*Alana geçtiğimizde vatandaşlarımız orayı doldurmuştu. Konuşma başlayınca belirli bir grup taşlamaya başladı ve buna hiçbir müdahalede bulunmadı.

“ERZURUM’U TERK ETMİYORUM”

*Bize atılan taşlar otobüsün üzerinden alandaki vatandaşlara da ulaştı. Benim gördüğüm 10-15 kişi yaralandı. Bunun üzerine ben de vatandaşlara otobüsün etrafından çekilin dedim ve otobüse bindim.

*Bu olaydan İçişleri Bakanlığı’ndan Cumhurbaşkanlığı’na kadar herkes sorumludur. Buradaki insanların güvenliği sağlanana kadar Erzurum’u terk etmiyorum.

İMAMOĞLU HALKA SESLENDİ

İmamoğlu, bugün Erzurum’da kendisine ve mitingine katılanlara yönelik taşlı saldırının ardından Twitter hesabından yaptığı canlı yayında AKP hükümetine ve vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, “Bugün yaşanan olayların Erzurumlu hemşerilerimle ilgisi yoktur. Yaralı vatandaşlarımızla konuşuyor, durumlarını yakından takip ediyorum”

YARALANAN VATANDAŞLA GÖRÜŞTÜ

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da yaşanan provokasyonda atılan taşlardan yaralananlarla cep telefonuyla görüntülü olarak konuştu.

“BUNUN HESABINI SANDIKTA ÖDETECEĞİZ”

“Bunun hesabını sandıkta ödeteceğiz.” diyen bir yaralı vatandaşa İmamoğlu, “Asla Erzurumlulara dönük söylenecek bir şey değil bu. 100-200 tane provakatörün ve denetimsiz, görevini yapmayan yetkililerin suçudur. Sana geçmiş olsun. Allah korusun sizi.” cevabını verdi.

Göğsüne taş gelen bir yaralı da, “Taştan kaçamadık. Tomografi çekildim, doktorların sonuçları incelemesini bekliyorum.” dedi.

Yaralanan vatandaşa geçmiş olsun dileklerinde bulunan İmamoğlu, “Ben hepinizin sağlıkla ilgili sürecini takip edeceğim. Burada yaralıların haberini alıp rahatlamak istiyorum, ondan sonra İstanbul’a uçacağım” ifadelerini kullandı.

Başka bir yaralı da, “Biz hemen sizin önünüzdeydik, en öndeydik. Taşlar ön tarafa daha çok geliyordu. Parmaklarım uyuşunca biz de hastaneye geldik. Şimdi röntgen falan çektiler bekliyoruz.” dedi.

Yüzüne gelen taş nedeniyle ödem oluştuğunu söyleyen bir başka yaralı da “Hepimize geçmiş olsun. MR çekileceğim, bakacaklar ödem nerelerde var.” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANINA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Diğer yaralı da “Ben bunlara hakkımı helal etmiyorum. Cumhurbaşkanına hakkımı helal etmiyorum. Ben bu devletin askerliğini yapmışım. Suriyeli, Afganlı benden üstün oldu.” diyerek saldırıya tepki gösterdi.

SOYLU’DAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırı sonrası açıklamada bulundu. İmamoğlu’nu suçlayan Soylu, “Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür. Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını tek tek açıklayacağım” dedi

Kaynak: https://ertanhaber.com/ekrem-imamogluna-saldiri-yaralilar-var/

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!