Kehribar kullanımı cilt hastalıkları üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir
Kehribar, rahatlatıcı ve güzel görünümüyle hepimizin tercih ettiği takı veya aksesuarlardandır. Kehribarın faydaları nelerdir, neye yarar, nerden elde edilir gibi sorularınıza yanıt vereceğiz.

Sarı ve bal kehribar, doğanın paha biçilmez bir armağanıdır. Genellikle taş olarak kabul edilse de diğer değerli taşlardan farklı olarak soyu tükenmiş bir çam ağacının salgıladığı öz suyundan yapılır. Binlerce yıl sonra ağacın özsuyu sertleşerek kehribara dönüşür, sonra toprakla karışarak amber yatağını oluşturur. Bu yüzden kehribar daha değerlidir. Sadece süs olarak değil, aynı zamanda tıbbi amaçlar için de kullanılır.

Akciğer Hastalıkları Araştırma Enstitüsü'nden bir doktor olan Taleh Abbasov, şunları söyledi: “Amber, antik Roma ve Çin imparatorluklarında süs olarak ve Türk tıbbında yaygın olarak kullanıldı. Modern tıpta yaygın olarak kullanılmasa da halk hekimliğinde üst solunum yolu enfeksiyonları, triyot bezi hastalıkları, bronşit, astım ve depresyon gibi alerjik sorunların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kehribar insan vücudundaki fazla yağları emdikten sonra toprağa gömülür ve canlandırır.

Uzmanlar, taş ne kadar büyükse, faydalarının da o kadar büyük olduğuna inanıyor. Cilt ile doğrudan temas kurması daha iyidir.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!