Gün içinde temizlenmeyen dişler hastalığa neden olabilir
Dişlerimizi gündelik fırçalamazsak, ağız sağlımız, dişlerimizi ve diş etleri sağlığımızı hastalıklara açık hale getirebiliriz. Gündelik dişlerin fırçalanmaması durumunda ağız içi boşluğundaki faydalı bakterilerin belirli bir süre sonra öldüğü tespit edildi.
Kötü ağız hijyeni, diş eti hastalığına neden olan bakterilerin büyümesine yol açar ve ağız mikrobiyomu önceden düşünülenden daha hızlı yaşlanır.

Yeni araştırmalar, diş temizliğine ara verildikten sonra 24-72 saat içinde "ağız boşluğundaki faydalı bakterilerin" ve bunlarla ilişkili anti-inflamatuar kimyasalların varlığında keskin bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Ayrıca diş etlerinde hasara veya diş kaybına neden olabilen ciddi bir diş eti hastalığı olan periodontitisli kişilerin ağızlarında yaygın olarak bulunan "zararlı bakterilerin" sayısında da artış olmuştur. Araştırma ekibi bulgularını mBio dergisinde sundu.

Araştırmacılar, farklı seviyelerde doğal diş eti iltihabına (damak iltihabı süreci) sahip 40 katılımcıdan üç hafta boyunca optimal ağız hijyenini takip ettiler. Bu, semptomlarda bir azalmaya ve araştırma için sağlıklı bir başlangıç ​​düzeyine yol açtı. Dişlerin son temizliğinden 24-72 saat sonra, araştırmacılar, bazı hastalıklarda iltihap önleyici etkileri olan kimyasal betain'in yanı sıra çeşitli faydalı bakteri türlerinin varlığında keskin bir azalma buldular.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!