Vücudunuzun mutluluk hormonu salgıladığını biliyor muydunuz?
Mutlu olmak için bir şeylerin olmasını beklemek zorunda değilsin. Bunu yapmak için vücudunuzdaki "mutluluk hormonları" miktarını artırmaya çalışın. Çünkü bu hormonlar bize neşe, mutluluk ve coşku verir. Mutluluk veren hormonlar, nasıl gerçekleşir, nasıl meydana gelir, oluşma şekli gibi sorularınızın yanıtını vereceğiz.

Bazen mutlu olmak için seçilmemiz gerektiğini hissedebiliriz. Bazen evlenirsek ya da pahalı bir arabamız olursa mutlu olacağımızı bile düşünürüz. Ama bu bir yanlış anlamadır. Çünkü mutlu olmak için, bir kişinin olumlu bir ruh hali içinde olması gerekir. İnsanlara olumlu bir ruh hali veren içimizdeki "mutluluk hormonları"dır.

Bir insanı mutlu eden hormonlar şunlardır:

* dopamin
* oksitosin
* endorfin
* serotonin

Bu hormonlar tüm canlılarda bulunur ve canlıların yaşamını etkiler.

Dopamin

Beynimizde dopamin hormonu salgılanır. En başarılı olduğunuzda ve hediye aldığınızda bu hormonun salgılanması artar. Hormondaki bir artış, yaşam aktivitelerimizdeki aktiviteyi arttırır. Dopamin hormonunu yükseltmek için büyük başarılar ve pahalı hediyeler beklemenize gerek yok. Sıradan ve küçük hediyelerle kendinizi mutlu hissederseniz beyninizdeki dopamin miktarı artacaktır.

Oksitosin

Oksitosin hormonunun sentezini kendiniz uyarabilirsiniz. Oksitosin hormonu, bir kişinin güçlü iradeli ve güvenilir olmasını sağlar. Oksitosin hormonu, çevremizdekilere karşı bir güven duygusu sağlar. Çevremizdekilere ne kadar çok güvenirsek, hayatımız o kadar sakin ve rahat olur. Etrafınızda iyi insanlar ve iyi arkadaşlar olması vücudunuzda oksitosin hormonunun yükselmesine neden olur.

Endorfinler

Bazen vücudumuzun herhangi bir yerinde morluklar, küçük kesikler veya sıyrıklar görürüz. Ama bu sakatlığı ne zaman aldığımızı hatırlayamıyoruz. Yaralandığımızda bize acı vermeyen bir endorfin hormonudur. Endorfinler vücudun savunması olarak kabul edilir. Vücuttaki endorfin eksikliği depresyona neden olur. Sabah veya akşam 20 dakika egzersiz yaparak veya eğlenerek endorfin yükseltilebilir.

Serotonin

Serotonin hormonunun sentezini de uyarabilirsiniz. Serotonin hormonunun salgılanması da etrafınızdakilerle olan etkileşimlerinizden gelir. Çevrenizdekilerin takdiri ve saygısı vücudunuzdaki serotonin miktarını artırır. Anne babanızdan, çocuklarınızdan veya arkadaşlarınızdan duyduğunuz güzel sözler vücudunuzdaki serotonin miktarını artırır. Kendinize olan güveniniz, hoş olmayan olaylara teslim olmamanız ve mücadeleniz de vücudunuzdaki serotonin hormonunun yükselmesine neden olur.

Yukarıdakileri dikkatlice okuduktan sonra eminim ki sizler de mücadeleci, iradeli bir insan olarak hayata tutunmaya ve mutlu olmaya devam edeceksiniz.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!