Cilt Kanseri Belirtileri ve Tedavileri
İnsanlarda son derece sık karşılaşılmakta olunan kanser türlerinden birisi de cilt kanseridir. Bu kanser türevinde genel şekilde baş ve boyun kısmında meydana çıkmakla ile bedenin daha değişik kısımlarında de meydana gelebilmektedir. Cilt kanseri teşhisi nasıl olur?

Cilt kanserinin derinin güneş gören bölgelerinde daha sık sık görülebildiği gözlemlenmiştir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar güneşten uzak durulmalıdır. Fakat bunun sayesinde kanser riskini azaltabilirsiniz.

Cilt Kanseri Oluşumunu Engellemek

Cilt kanseri oluşumunu önlemek amacı beraberinde bazı unsurlara dikkat edilmesi oldukça önem arz eder. Bazı bireylerin bu benzeri kanserlere yakalanma riskleri aşırı daha yüksek rakamlardadır. Özellikle belirtmek gerek görülürse yaz aylarında aşırı daha açık havalarda çalışıyor olan ya da dışarılarda aşırı aşırı vakit geçirmekte olan insanların cilt beraberinde ilgili bazı rahatsızlıklara ve kanserlere yakalanma riskleri aşırı daha çok rakamlardadır. Açık ve beyaz renkli tenlere sahip olmuş olan insanlarda cilt kanserine yakalanma rakamları aşırı daha yüksektir.

Bunun yanı sıra bünyemizin da aşırı aşırı rakamlarda çile ve bene sahip bulunması kanser riskini yükseltmektedir. Yine ailede cilt kanserine yakalanmış olan insanlar bulunmaktadır ise sizlerinde yakalanma riskiniz bulunmaktadır demektedir. Bunlara ek olarak cilt konusu ile ilgiliki bazı kanserler 3 değişik olarak meydana gelebilmektedir. Bunlar; Bazal Hücreli Kanser, Squmöz Hücreli Kanser ve Malign Melanom Cilt Kanseri biçiminde ayrılmaktadır.

Erken Teşhis Edildiğinde

Kanser erken olarak teşhis edildiği takdir de tamamiyle tedavi edilebilir. Ancak lakin cilt kanseri geç teşhis edilirse son derece kısa bir vakit içerisinde tüm vücuda yayılabilmekte ve öldürücü etkiye sahip olabilir. Malign melanom kansere yakalanan insanların normal derilerinin üzerinde siyah ya da da mor lekeler biçiminde ortaya çıktığı benzeri vücuttaki bazı benlerden kaynaklanmakta olan nedenler sonucunda da gelişebilir. Bazal hücreli karsinoma, malign melanom kadar tehlikeli olmayabilmektedir. Bu sayede çabuk da yayılmamaktadır ama gene de mutlaka tedavi edilmesi gerekmekte olan bir kanser çeşididir. Squamöz hücreli karsinoma genel şekilde açık tenli insanlarda görülmekte olan olan kanser çeşididir. Kulak, dudak ve yüz üzerinde görülmektedir.

Toplumumuzda cilt kanseri beraberinde ilgili çeşitli veriler yanlış şekilde değerlendirilir. Bu durum da bireylerin yanlış şeyler düşünmelerine ve bu yanlış şeylere göre hareket etmelerine sebebiyet veriyor. Kişiler solayum ile bronzlaşmanın sağlıklı olduğunu tahmin etmektedirler. Hatta genç insanlar toplum önünde sürekli  takip etmiş oldukları ünlülerden de esinlenerek sık olarak solaryuma girebilmektedirler. Ancak solaryuma giren kişiler de cilt kanserine yakalanma arasında öteki girmeyen birilerine göre aşırı daha çokdır. Bunun nedeni bireyler normal güneş ışığından aşırı daha çoksını solaryum içinde alırlar. Halk arasında yanlış bilinmekte olan değişik verilerden biri de koyu renli insanların cilt kanserine yakalanmamaları beraberinde ilgilidir. Bu bilgi de kısmen doğru olmuş olsa da koyu tenli bireylerin kansere yakalanmama olasılıklarınin olduğu da mutlaka söylenememektedir. Bulutlu havalarda ise güneşin bireylerin derilerine darbe vermediği verisi de mutlaka yanlıştır. Güneş ışınlarının büyük bir sekme bulutlardan geçer ve birilerine ulaşır.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!