Kıvırcık ve dalgalı saçları düz yapma
Kıvırcık ve dalgalı saçlarım var diyor ve nasıl benimde düz saçlarım olacak diyorsanız makalemizi okuyun. Kıvırcık saçlar nasıl düzleştirilir. Kıvırcık saçları düzleştirme yöntemleri nelerdir? Saç düzleştirme nasıl yapılır, saçlarımı düzleştiremiyorum diyenler için...

Kıvırcık saçı olanlarda bu yöntemlerle saçlarına dalgalı veya düz şekiller verebilirler. Kıvırcık, dalgalı saçları şekillendirmenin ve düz yapmanın alternatif yolları.

Kıvırcık ya da dalgalı saçları düzleştirmek için saç düzleştirme makinesi olmadan yapabileceklerinize, kıvırcık saçları düz yapmanın yollarına göz atalım.

Kıvırcık saçı olanlar düz saç ister, düz saçı olanda her zaman kıvırcık saç özlemi çeker. Sizlerde kıvırcık saçlarınızın nasıl düzleştirileceğini merak ediyorsunuz, makalemizi okuyun ve uygulamaları harfiyen uygulayın.

Kıvırcık saçları düzleştirmenin yöntemleri

Bu tekniği uygulayabilmeniz için saç fırçası, havlu, saç kurutma makinesine ihtiyacınız olacak. Makine ile saçlarınızı kuruturken saçları kökünden dışarı doğru fırçalayın. Isı doğal bir düzleştirici vazifesi görecektir.

Saç kurutma makineniz yoksa saçlarınızdaki suyun fazlasını havluyla aldıktan sonra saçlarınızı düz olarak fırçalamaya başlayın. Her 5 dakikada bir saçlarınızı kuru bir havluyla sarın 4-5 dakika bekledikten sonra yeniden fırçalayın. Saçlarınız iyice kuruyana kadar bunu yenidenlayın.

Bazı eczanelerde kimyasal saç düzleştirici kremler bulabilirsiniz. Ancak bu ürünlerin uzun süreli kullanımı saçlarda son derece fazla hasar vermektedir.

Bazılarının saç düzleştirme için kullandığı tehlikeli bir diğer teknikde ütüdür. Bunu elinizde ve yüzünüzde kalıcı izler bırakabilecek yanıklara davetiye çıkarttığı için katiyen tavsiye etmiyorum. Saçlarınız doğal haliyle kesinlikle yüzünüzü yakmanıza değmeyecek kadar hoş. Sağdan soldan ütü tekniğini duyduysanız bari ütüyü en düşük sıcaklıkta çalıştırarak yapın.

Yukarıda dümdüz saçlar için önerdiğimiz teknikleri kullanarak saç düzleştirici almadan tasarruf etmeniz mümkün. Ancak saç kesiminiz düz saçlara göre yapıldıysa bu zahmetli ve vakit alan çözümler yerine hesaplı bir saç düzleştirici almanız hayatınızı büyük ölçüde basitleştirecektir.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!