Topuklardaki çatlaklardan nasıl kurtuluruz?
Topuklarda meydana gelen çatlak ve nasırlaşmalar, görüntü olarak rahatsız edebilirler ve ağrılı geçebilirler. Ayak tabanlarında meydana gelen çatlaklardan nasıl kurtuluruz. Neler yapmamız gerek bu konumuzda sizlere anlatacağız.

Topuktaki çatlaklar hem sağlık hem de estetik açıdan istenmeyen bir durumdur. Çatlaklar bazen derinleşip dayanılmaz ağrılara neden olur ve kişinin yürüyüşünü değiştirir. Topuktaki çatlaklar genellikle çok ayakta duran ve yürüyen kişilerde oluşur. Ayakkabı bazen çatlaklara da neden olur.

Topuklarınızda çatlaklar varsa ve onlardan ve durumlarından kurtulmak istiyorsanız aşağıdakileri uygulamanız yeterlidir.

TOPUKLARDAKİ ÇATLAKLAR İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

1- Ayaklarınızı banyoda ılık suyla yumuşatın. Büyük bir çamaşır sabununu ayaklarınızla suya batırın ve yumuşatmaya çalışın. Su ılıkken ve sabun yumuşadığında ayaklarınızı kurulayın ve topuklarınıza sabun koyun. Ayaklarınızda şeker hastalığı ve mantar varsa mutlaka doktorunuza danışınız.

2- Çatlaklardan kurtulmanın bir başka yolu da topuğun çatlak kısmına olgun muz veya limon suyu ile karıştırılmış ananas püresi koymaktır. Bir süre sonra bandaj açılır, ayaklar yıkanır ve o kısma nemlendirici sürülür.

3- Yatmadan önce topuklarınızın çatlamış kısmına vazelin yağı sürün ve selofan ile kaplayın .Bu işlemi yapmadan önce ayaklarınızı ılık sabunlu suda yıkayın.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!