SpaceX, NASA'nın Jüpiter uydu görevinde de yer alacak
Yer küremiz üzerinde incelemeler yapan SpaceX farklı görevlere çıkacak. SpaceX, NASA'nın Jüpiteri inceleme görevinde yer alacak.

Europa Clipper uzay aracı, Avrupa'nın etrafında 45 tur atıp 26 km mesafeye iniş yapacak. Temel amacı, Avrupa yüzeyinin yüksek kaliteli fotoğraflarını çekmek, buz kabuğunun haritasını çıkarmak, bileşimini ve kalınlığını belirlemek, buz tabakasının altındaki okyanusun bileşimini ve tuzluluğunu ölçmektir. Alçak yörünge nedeniyle, Europa Clipper su buharının içinden uçabilecek. Bu su buharları, Avrupa'nın buzlu yüzeyinden 100 km yükseklikte olmaktadır.

Uzay aracı, uydunun içinde okyanusta yaşam olup olmadığını görmek için su buharını analiz edecek. Jüpiter'in uydusu Avrupa'nın güneş sisteminde potansiyel yaşam varlığı için en ideal seçeneklerden biri olduğunu belirtmek gerekir. 100 km'lik buzlu kabuğunun altında sıvı bir okyanus var. O okyanus Jüpiter'in yerçekimi nedeniyle donmaz. Böylece Jüpiter'in yerçekimi Avrupa'yı sıkıştırıp çekerek ısıtıyor. Bu koşullar altında, bakteriler gibi ilkel mikroorganizmalar mevcut olabilir.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!