Çok terliyor musun? Çeşitli yollarla terlemeyi ortadan kaldırın
Terleme vücuda zarar vermesede rahatsız edici olabiliyor. Terleme sonucu meydana gelen koku, toplumda sizi zora sokabilir. Ayrıca terleme bazı hastalık ve sağlık sorunlarınında belirtisi olabilir. Terlemeye ne iyi gelir, neler yapmalı, aşırı terliyorum sebebi nedir?

Terleme vücuda zarar vermese de vücutta rahatsızlığa neden olur. Ondan kurtulmak için öncelikle çok terleyip terlemediğinizi belirlemelisiniz. Bunu yapmak için bazı testler yapmanız gerekir. Bu durumda giydiğiniz giysiler birkaç dakika sonra terden ıslanacak, peçeteyi koyduğunuzda peçete bir anda ıslanacak vs. bu testler için geçerlidir. Uzmanlar, koltuk altı ve kasık bölgesinde temiz olduklarında 5-10 santimetrelik ter lekelerinin hiperhidroz (aşırı terleme) belirtisi olduğunu tahmin ediyorlar.

Terleme yerel ve geneldir. İlk durumda, vücudun farklı bölgeleri terler. İkinci tip terleme, vücudun her yerinden terlemedir.

Genel terleme esas olarak bazı hastalıklarda görülür. Bu hastalıklar tüberküloz, diyabet, tiroid hastalığında ortaya çıkabilir.

Vejetatif damar hastalıkları sırasında lokal terleme meydana gelir. Normalde terleme ısısı havada fiziksel aktivite sırasında ortaya çıkar.

Bazı uzmanlar aşırı terlemenin vitamin eksikliğinden ve damar hastalıklarından kaynaklandığını söylüyor.

Terlemeden kurtulmak için çeşitli çareler vardır. Bunlar şunları içerir:

Antiperisperant -Terlemeyi Önleyici

Bu da cildin kurumasına ve ter bezlerinin geçici olarak tıkanmasına neden olur.Periperantın avantajı terlemeyi azaltması ve ter kokusu oluşumunu engellemesidir. Dezavantajı ise uzun süre kullanıldığında içeriği vücudu etkiler ve cildi tahriş eder.

İyonoforez

Bu alet en çok avuç içi ve topukların iç kısmında terlerken kullanılır. İyontoforezin avantajı güvenli olması, dezavantajı ise kısa süreli etki göstermesidir.

Botulinum toksin enjeksiyonu

Botulinum toksini, bu enjeksiyon ile terleme bölgesinin tıkanmasıdır. Bu sırada ter bezlerinin işlevi durur. İşlemin avantajı aşırı terlemeyi önleyebilmesidir. Dezavantajı ise bu yöntemin 6-8 aydan fazla sürmemesidir. Botulinum toksini 8 ay sonra tekrarlanmalıdır.

Sempatektomi

Bu sempatik sinir düğümlerinin cerrahi olarak bloke edilmesidir. Ameliyatın avantajı, vakaların %98'inde hastanın ömür boyu terlemekten kurtulmasıdır. Ameliyatın dezavantajı zor bir ameliyat olması ve son derece riskli olmasıdır.

Söyledim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.soyledim.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!